Управа ФК Партизан, након састанка са играчем Владимиром Стојковићем, жели да укаже јавности да су изјаве нашег играча, дате непосредно након 158. дербија, плод афекта услед непојамне судијске неправде којом је утврђен његов коначан резултат.

Владимир Стојковић изражава и лични отклон услед непромишљеног и непримереног дела своје изјаве и истиче да се никада не може и неће одрећи нити своје државе нити свог пасоша јер је небројено пута до сада нашу земљу репрезентовао на најсветлији и најдостојанственији начин, неретко и као истински јунак великог броја утакмица фудбалске репрезентације Србије.

Као врхунски спортиста, осетљив на неправду, он врло добро зна да се политика и спорт разилазе баш тамо где настају фудбалске легенде а наш голман, најбољи којег је Србија имала у последње две деценије, заслужан за два пласмана репрезентације на СП у фудбалу, то свакако јесте.

Истовремено, ФК Партизан жели да укаже на срамно, бестијално, непрофесионално и агитаторско понашање дела медија и неких носилаца јавних функција који су, својим натписима и гестовима, изнова позвали на линч нашег играча. Овакво понашање, будући да долази од знатно одговорнијих колективитета и појединаца, заслужује јавну осуду на чему ће Партизан истрајавати.

Цела Србија синоћ је имала прилику да види изузетну игру Партизана, срчаност и квалитет наших играча али и изразити непрофесионализам и упитност донетих судијских одлука. Ништа, међутим, не може умањити чињеницу да Партизан игра квалитетан, европски фудбал, да на том и таквом спортском путу жели и да о(п)стане а не да се бави политичким темама, било да долазе од неких носилаца јавних функција или од новинара који користе званичне интернет домене нашег клуба.

Као што ће се од таквих појава увек и недвосмислено ограђивати, тако неће презати да на свим нивоима инсистира на поштеном и честитом третману нашег клуба у целини.

Ово је време да се сви саберемо уз наш Партизан.

Само сабрани, победићемо!

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ