Ако неко зна како Партизан ,,дише”, онда је то Слађан Шћеповић, некадашњи фудбалер Партизана, а данас скаут у свом матичном клубу, који је оставио дубок траг у црно-белом дресу.

Као неко ко је цео живот уз Партизан, прво као фудбалер, потом тренер у млађим категоријама, али и отац бивших играча црно-белих – Марка и Стефана Шћеповића, гостујући у Партизановом Подцасту имао је поруку за све навијаче:

„Ако су навијачи уз Партизан и ако сви дишу као један да помогну клубу, онда су то прави навијачи. Најлакше је критиковати, сви видимо када нешто не ваља, али хајде да покушамо да дамо ветар у леђа играчима да ово превазиђу и дођу до Европе“, започео је Шћеповић.

Присетио се и чувене реченице „Браво Партизан, лављег срца“ и антологијског меча против Селтика где су црно-бели голом управо нашег данашњег госта прошли даље у Купу победника купова, 1989. године:

„Лопта је летела ка мени, а ја сам видео да су голман и још један играч на гол линији. Само сам желео да је што јаче ударим и, на моју срећу, лопта је, и поред тога што је закачила голмана, завршила у мрежи, а ми смо прошли даље“, објашњава популарни Шћепа како се све одвило на Селтик Парку.

Открио је и какве је савете давао својим синовима када су играли за Партизан:
„Увек сам говорио и Марку и Стефану: „У Партизану је стално притисак и морате да се изборите са тим. Или можеш или не можеш, или знаш или не знаш!“ Фудбал ти много даје, али ти много и узима“, започео је Шћеповић и у даху наставио:

„Навијачи су увек у праву, али умеју и да буду превише строги према деци Партизана. Та деца стварно воле клуб, а Партизан живи од младих играча, треба их подржати“, закључио је Шћеповић.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ