Дошао је и тај дан. Причало се, шушкало, говоркало, али док потпис није дефинитивно стављен на папир и нису обављени сви лекарски прегледи, нико није желео да дефинитивно призна да нас напушта један од нас! Момак без длаке на језику, вођа на терену, друг, пријатељ, голман репрезентације Србије, који је први пут за Партизан бранио од 2010. до 2014. године, а потом од 2017. до данас-Владимир Стојковић.
За црно-беле одиграо је 285 утакмица, освојио три титуле шампиона Србије и три Купа Србије. За репрезентацију Србије је бранио на 84 утакмице.
После јутарњег тренинга, у ресторану СЦ Партизан-Телеоптик уприличен је коктел за медије током којег се присутнима обратио шеф стручног штаба Александар Станојевић: “Ти си прво легенда српског фудбала, све време које смо сарађивали. Ух! Хвала ти на свему, био си прави капитен, водио си нас, помагао, био уз нас у лепим и тешким тренуцима, али највећи печат био је после Војводине, кад су ти саиграчи певали: „Стојке, Гробаре“. Хвала ти на свему, Гробаре наш”. На крају је кратку поруку послао тренер голмана Немања Јовшић.
“Ишао је ретко у школу, али кад је долазио био је одличан ђак. Одличан голман, врхунски човек и велики партизановац”. . Дрес са потписима играча, Стојковићу је уручио Ивица Краљ, а лопту, као и торту са симболично приказаним зеленим тереном и голманском рукавицом, саиграчи Лазар Марковић, Милан Смиљанић и Саша Здјелар. Стојковић на крају није могао да сакрије сузе.”Овај осећај ће ми заменити што у претходне четири године нисмо освојили титулу. Овај осећај не може да се купи и раван је освајању титуле. Вежбао сам да не заплачем, али није било могуће. Имао сам толико тужних тренутака у животу, од смрти родитеља, научио да не падам пред Божијим одлукама, али сад нисам издржао”
Владимир Стојковић ће каријеру наставити у клубу Ал Феиха који предводи Вук Рашовић, некадашњи тренер црно-белих, са помоћником Љубишом Ранковићем. Уговор је потписан на годину дана.
Његови саиграчи су за њега имали и поруке:

ФОТО ГАЛЕРИЈА: МИРОСЛАВ ТОДОРОВИЋ


 

ФОТО ГАЛЕРИЈА: САНДИЋ ФОТО


 

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ