ФК Партизан је одиграо припремну утакмицу против екипе Краковије која је завршена резултатом 3:0.
Поготке су постигли Урошевић (35’) , Пантић (45’) и Остојић у 59. минуту.

,,Задовољан сам. Данас смо рекли пред утакмицу само да преживимо ово што се тиче повреда. Стварно смо напети сви, доста смо јако радили, коректно смо одирали и надамо се да неће бити неке последице. Од сутра спуштамо интензитет тренинга, завршили смо са овим јаким интензитетом. Полако се спремамо за следећу утакмицу и, наравно, првенство, као и Европу”, изјавио је шеф стручног штаба Александар Станојевић.

Осврнуо се на партију Данила Пантића коме је ово већ друга припремна утакмица на којој се уписује на листу стрелаца: ,,Данас је био добар, што је најважније, улазио је у ситуације, имао је још 2-3 кретње где није добио лопту. Није случајно што се то десило”.
Рикардо Гомеш добио је такође прилику да заигра на мечу уз ограничену минутажу. ,,План је био да игра 30 минута. Задовољни смо, имамо тежину у нападу, само још да се са њим упознају. И Натхо треба са њим да се упозна, Маркец… Није то лако”.

Поред офанзивних играча, запажене су биле партије које су пружили Остојић и Урошевић. ,,Урошевић је био одличан, само је имао ситуацију у првом полуврмену када је требало да одигра лопту Рикарду брже, али је хтео сам да заврши. Остојић је константан, он нам даје стабилност. Саничанин је такође био добар, као и цела одбрана”, рекао је Станојевић.

Дао је коментар и на преговоре које клуб води са потенцијалним појачањима, конкретно на позицији нападача: ,,Ми смо са Рикардом завршили највећи део посла, хоћемо још једног бочног и централног да бисмо имали више опција. Треба нам још један странац, али не можемо некога да доводимо на силу”.

Партизан је у последње три године играо три пута са екипом Краковије, увек у припремном периоду, а утакмице су биле ‘тврде’ (1:0, 0:1, 1:1).
У јуну 2018. екипа Мирослава Ђукића је победила голом Армина Ђерлека, а од данашњих првотимаца на терен су излазили Поповић, Урошевић, Здјелар, Пантић, Сума и Рикардо.
Седам месеци касније, на клупи је био Зоран Мирковић, а на терену и Остојић, Урошевић, Шћекић и Смиљанић.
Претходни меч је из јануара 2020, екипа Саве Милошевића играла је са Пољацима 1:1, гол је постигао Тошић.
На терену су били Стојковић, Стевановић, Остојић, Урошевић, Брежанчић, Лутовац, Смиљанић, Здјелар, Шћекић, Натхо, Марковић и Сума.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ