У Партизан је дошао у зимском прелазном року као играч средине терена и капитен младе репрезентације Украјине до 21 године. Прошао је пролећни део припрема  на Кипру са Партизаном, стекао нове пријатеље и у марту 2018. године дебитовао у дресу црно-белих у 28. колу СЛС. Ово је Jури Вакулко.

− То је за мене био важан тренутак у животу на који сам дуго чекао и због којег сам заиста веома срећан – каже Вакулко. – Желим да се захвалим шефу Ђукићу, стручном штабу и читавом тиму, јер без њих, њихове подршке и игре ни ја не бих био успешан. Одушевљен сам свим момцима из екипе  који су ме од првог момента фантастично прихватили и учинили да се осећам као један од њих. Невероватно је колико се сви слажемо као један и колико смо били међусобна подршка када је било и тешких момената код пада игре. Ми смо у Партизана велика породица.

Већ неколико месеци си у Београду, како ти се допада живот у њему?

− Веома ми се допада. Доста тога сам обишао од Калемегдана, Трга републике  и чувеног састајалишта Код коња, односно споменика кнезу  Михаилу  Обреновићу. Доста времена проводим са Луком Цуцином, Ђорђем Ивановићем, младим голманом Поповићем. Сви су према мени пријатни и изузетно срдачни где год да одем.

Пратио си скоро сваку утакмицу Партизана, какво је сада твоје мишљење о тиму?

Да, гледао сам доста утакмицу и сматрам да имамо јак тим. Ипак у фудбалу је некад потребна срећа, а нас је знали да напусти некад. Али сада смо се вратили поново у игру, пуни смо елана, дајемо голове и уз подршку навијача идемо даље!

Да ли су твоји посетили Београд?

Јесу пре две недеље, али нажалост нису били ту за мој деби. Помогло ми је што су били овде и видели да ми је заиста лепо у Партизану!

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ