У првој првенственој утакмици након репрезентативне паузе, Партизан бележи убедљиву победу над екипом Војводине. Меч који је означен као дерби кола завршен је резултатом 4:1 у корист црно- белих. Милош Јојић забележио је две асистенције, а добру партију крунисао је поготком у 72. минуту.


,,Најважнија је победа коју смо прижељкивали након утакмице против Пролетера, у којој смо се мучили и промашили доста шанси. Знали смо да нас очекује тешка утакмица, Војводина је чврста екипа, нису случајно у врху табеле. Од првог момента смо нападали, у првом полувремену противник није упутио ниједан ударац на гол. Непажњом на почетку другог полувремена смо примили гол, али брзо смо се дигли, постигли трећи и четврти гол. Мислим да смо заслужено данас победили и показали да смо боља екипа”, рекао је Јојић.

Прилику да први пут заигра са првим тимом у црно- белом дресу добио је Михајло Илић, који је у игру ушао у 80. минуту.
,,Данас је добио шансу јер доста играча одсуствује, указала му се прилика. Мислим да ће памтити овај дан до краја живота! После утакмице сам одмах пришао да му честитам јер ми је било драго, сећам се мојих првих корака на стадиону Партизана… Партизанова школа, из године у годину, избацује добре поједнице, таленте. Илке (Михајло Илић, прим. аут) је један од њих и надам се да му предстоји добра каријера!”, поручује Јојић.

Упркос изостанку доста играча због повреда, тим је успео да одговори изазову, а Јојић истиче да су сви играчи у ротацији спремни да допринесу екипи:
,,Већ смо се сусретали са тим да доста играча изостаје, али имамо много играча, шеф инсистира да доста ротира и мења играче, тако да су сви спремни. Морам да похвалим Лазара Павловића који је данас, после дуже времена стартовао и одиграо одличну утакмицу. Иза њега је одлична недеља тренирања, скренуо је пажњу на себе и мислим да пред њим стоје лепи дани, да ће имати више шанси да се доказује на терену”.

У стартној постави нашао се и Лазар Павловић који се захвалио саиграчу на лепим речима, а као примарно истакао победу:
,,Најбитније је да је екипа играла добро и да смо победили!”, рекао је Павловић.

Иако је задовољан тренутном формом, сматра да има простора за побољшање:
,,Сигурно да сам напредовао јер тренирам са добрим играчима, али увек може боље!”

Стрелац другог поготка у овој убедљивој победи црно- белих, Квинси Мениг, такође је задовољан оним што је екипа показала на терену:
,,Задовољан сам, најважније је да смо победили! Постигли смо четири добра поготка, драго ми је што сам ја постигао други”, изјавио је Мениг.
Он додаје да се све више навикава на земљу и људе у њој:
,,Сваким даном јачам, навикавам се на земљу, људе, клуб”, рекао је Мениг и осврнуо се на навијаче и атмосферу коју праве на стадиону:
,,Увек праве ,,луду” атмосферу!”

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ