Generalni direktor FK Partizan, g.Miloš Vazura, danas je stavio paraf na novi dvogodišnji ugovor prvotimca Partizana, g. Saše Zdjelara i ujedno za sajt kuba govorio o potencijalnim novim potpisima u Humskoj, dolasku g. Ivice Kralja na mesto rukovodioca skauting službe, kao i o pobedničkom nizu crno-belih.

BO: Saša Zdjelar je u Partizan došao 2018. godine, a danas je potpisao novi, dvogodišnji ugovor.

MV: „Tako je. Zadovoljstvo je danas i meni i upravi, a nadam se i Saši, kome je ugovor isticao u junu, što smo potpisali novi ugovor. Saša nastavlja sa svojim profesionalnim obavezama u klubu, od skoro je i kapiten, i mogu reći da je opravdao sve ono što smo i mi i navijači očekivali od njega. Saša nije ni u jednom trenutku želeo da ode kao slobodan igrač, već će, kada dođe taj trenutak, i klub i on zaraditi. U poslednje vreme pruža takve igre da je on okosnica i lider našeg tima.

BO: Partizan u subotu igra poslednju utakmicu pred reprezentativnu pauzu, sa ekipom OFK Bačke. Trenutno imamo niz od 17 pobeda. Kako se vi osećate tim povodom, jer to je jedan zaista impozantan niz.

MV: Naravno da smo zadovoljni. Vide se rezultati rada od dolaska novog trenera. Ekipa deluje dosta ozbiljno, igramo jedan čvrst, dobar fudbal, a u poslednje vreme dajemo i mnogo golova. Žao mi je što nema publike na stadionima da mogu da uživaju u ovom fudbalu, ali nadamo se da će ova situacija proći uskoro i da će se navijači vratiti na stadion. Nadamo se, naravno da će taj niz da se nastavi i dalje.

BO: Znam da ne želite previše da otkrivate, ali malo da zagolicamo maštu. Možemo li u nekom skorijem periodu očekivati i nove potpise?
MV: Da, u sledećih nekoliko dana će biti novih potpisa sa igračima koji su tu, kojima ističe ugovor, i koji će produžiti ugovor u dogovoru sa trenerom i sportskim sektorom. Saša je trenutnu prvi, kao jedan od, za nas, trenutno najbitnijih igrača jer spremamo ekipu za sledeću sezonu i moramo da učvrstimo sve ugovore sa igračima koje već imamo u ekipi.

BO: Pre otprilike desetak dana, jedna sjajna vest je obišla javnost, a to je da je Ivica Kralj ponovo u Humskoj. Jutros smo videli da je bio prvi radni sastanak. Ono što je poznato je da Partizan uvek radi na svojoj omladinskoj školi, sa talentima.

MV: Tako je. Ivica Kralj je postao rukovodilac skauting službe. Vratili smo još jednu legendu i nadamo se da neće biti jedini koji se vratio. Naša omladinska škola je, kao što svi znaju, jedna od najboljih u Evropi i moramo konstantno da obnavljamo kadar kako bismo imali rezultate. Ti rezultati se vide i u prvom timu gde mali Jović već postaje standardni igrač, a Popović je na golu. Svake sezone promovišemo nekog mladog igrača u prvi tim i nadam se da ćemo nastaviti tako, i još bolje, sa Ivicom Kraljem.

BO: Kada smo igrali utakmicu protiv ekipe Rada, čak 8 igrača iz naše omladinske škole je završilo utakmicu. To je podatak koji je zaista za ponos.
MV: Nadam se da ćemo nastaviti u tom smeru. Predstoji nam težak prelazni rok, ovo sada je priprema za njega. Videćemo ko od igrača ostaje, ali pokušavamo da što više igrača sačuvamo i da se kvalifikujemo za evropsko takmičenje koje nam sledi i, naravno, da dovedemo ovu sezonu do kraja što je bolje moguće.

Biljana Obradović

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE