У уторак 31. октобра 2017. године свечано је именован терен са вештачком травом, некада популарно назван Блатуша, а од данас званично Милутин Шошкић, по легенди jугословенског и европског фудбала, као и легендарном голману ФК Партизан.

Са жељом да будући нараштају буду информисани о историји и традицији клуба, као и да им групни и успеси појединаца буду подстицај за њихове будуће успехе, откривена је и бронзана инфо табла Милутин Шошкић на самом улазу на терен.

Свечаном отварању и именовању, као и постављању инфо плоче, присуствовали су: Почасни председник ФК Партизан г. Иван Ћурковић, председник ФК Партизан г. Милорад Вучелић, генерални директор Милош Вазура, спортски директор Ивица Илиев, као и играчи Партизана и истакнути чланови клуба Љубиша Тумбаковић, голмани Владимир Стојковић и Горан Пандуровић, шеф стручног штаба Мирослав Ђукић, капитен Саша Илић и чланови фамилије Милутина Шошкића (синови, ћерка и унуци)…

Милутин Шошкић је за ФК Партизан наступао од 1955-1966. године (410 мечева, 10 голова). За ФK Келн је бранио од 1966-1971. године уз 65 наступа. За Национални тим је убележио 50 наступа, као и један за тим света.

Поносни на своју историју, ФК Партизан!

Биљана Обрадовић

Фото галерија: Мирослав Тодоровић

no images were found

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ