Stavljanjem zvaničnog potpisa na ugovor sa poljskim Zaglebjem iz Lubina, Aleksandar Šćekić više nije igrač Partizana.
U crno-beli tim je došao 2018. godine, tokom mandata Zorana Bate Mirkovića koji je Šćekićeve dobre partije primetio u reprezentaciji Crne Gore.
Šćekićev odlazak iz Partizana, posle tri ipo godine i pozdravljanje sa igračima i stručnim štabom, u petak 21. januara, je bio izuzetno emotivan.

„Proveo sam prelepe tri i po godine u klubu i sigurno će to biti najlepši deo moje fudbalske karijere, koji ću pamtititi celi život. Nije mi bilo nimalo lako da presečem i napustim Partizan, jer kad kažemo da se ovde osećamo kao kod kuće, to je doslovno tako. Stekao sam prijatelje za celi zivot, sa kojima sam se družio tokom dana i na terenu i van njega. Sve najlepše sam doživeo ovde, uz naravno i momente koji nisu uvek bili laki, jer dres Partizana je težak, ali i najlepši!
Ljudi iz Zaglebja su me baš želeli, toliko su bili uporni da sam na kraju prelomio da odem. Jednostavno, jednom morate da presečete i nastavite dalje.“

Praveći retrospektivu perioda provedenog u Partizanu kaže:

„Sigurno mi je najteže bilo na početku, kada sam tek stigao, ali zahvaljujući momcima i ljudima u klubu, brzo sam se adaptirao. Najlepše je bilo osvajanje Kupa, plasman u Ligu Evrope i Ligu konferencije. Izdvojio bih i večiti derbi kada samo dobili 2-0 i utakmicu protiv Malatije.Toliko je uspomena!“

Crno-beli u nedelju, 23. januara, odlaze na drugi deo priprema u Tursku, a samo par hotela dalje, u Beleku, biće i Šćekić sa novim klubom!

„Da, biću na pripremama u Turskoj, a potom i brzo počinje prvenstvo, tako da ću sigurno prošetati i do vas dok ste tamo.
Verujem da možemo (Partizan-prim.aut.) da prođemo još dalje u Ligi konferencije, u duelu sa Spartom iz Praga, dok su moje najveće želje da Partizan osvoji duplu krunu i da meni bude sve kako treba u novom klubu!

Za sve druge se navija, Partizan se voli!“

FOTO GALERIJA: MIROSLAV TODOROVIĆ


 

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE