Ideja osnovanja Zdravstvene komisije unutar Fudbalskog kluba Partizan nije nova, već naprotiv, dugo se i temeljeno o toj temi razgovara u Humskoj, a dolaskom u Upravni odbor doktora Vladimira Đukića ona bi konačno trebalo i da zaživi.
Redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu, direktor bolnice “Dragiša Mišović” i bivši prvi čovek Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije, koji je pre tri decenije bio i lekar prve ekipe crno-belih, postavio je ispred sebe jasan cilj da se ova zamisao sprovede u delo. To je, uostalom, i glavna vodilja njegovog ulaska u menadžment kluba na čijem je stadionu praktično odrastao.
Rođen sam nekoliko ulica dalje od Humske i celo detinjstvo sam proveo igrajući se u parku ispred severne tribine. Otac me je na utakmice dovodio još dok sam imao tri godine i naravno da sam navijač Partizana praktično od rođenja. Kao dečak sam sa 12 godina počeo da treniram vaterpolo, a gde drugo nego u Partizanu i ta ljubav je ostala do danas. Krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog veka sam bio i lekar prvog tima i od svih utakmica iz tog perioda najviše mi je u sećanju ostao dvomeč protiv Seltika“, priseća se doktor Đukić.
Medicinski blok Fudbalskog kluba Partizan u Sportskom centru “Teleoptik” opremljen je najsavremenijom opremom, a profesor Đukić naglašava da će njegov zadatak biti da se ona u najskorije vreme još više modernizuje,
Verujem da ćemo u što skorije vreme konačno oformiti Zdravstvenu komisiju koja bi trebalo da se bavi zdravljem svih kategorija našeg kluba. Trudićemo se da obezbedimo najmoderniju opremu za rehabilitaciju kako bi se period povratka na teren igrača maksimalno skratio, skrining kardio-vaskularnih oboljenja za sve kategorije kluba i da u Srbiji iniciramo pokretanje akcije ‘Bez smrti na sportskim terenima” koja već postoji u nekim drugim zemljama“, kaže dr Đukić i dodaje:
” U Komisiju čemo pozvati renomirane stručnjake i deklarisane Partizanovce kojih u struci ima na pretek a koji su vrlo radi da pomognu klubu na ovaj način, što su i do sada bezbroj puta činili.

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE