У утакмици 35. кола Супер лиге Србије између фудбалских клубова Партизан и ТСЦ, завршеној резултатом 3:1, свој деби имао је и Никола Терзић, млади крилни нападач.

Своје прве минуте на званичној утакмици у дресу црно-белих је уписао када је ушао у игру у 77. минуту игре, после изласка Милоша Јојића.

Терзић је током јесење полусезоне играо као позајмљени играч у ИМТ-у, у Првој лиги Србије, где је постигао једанаест голова. У Партизан је дошао у фебруару 2021. године.

„Постојала је позитивна трема јер од када се појавила опција да пређем у Партизан, само та мисао ми је била у глави. Наравно, био сам апсолутно свестан саме ситуације као и чињенице да је ово период у коме треба да тренирам, доказујем се и своју шансу тражим тек од јуна. Тиме ми је и драже што сам залагањем тај процес мало убрзао и дебитовао баш јуче! Негде сам се надао да се може десити, али нисам био сигуран“, каже Терзић.

Колико си се ти променио и уједно сазрео од фебруара до данас?

„Када сте у оваквом окружењу тренера, играча и стручног штаба, не можете а да не сазрите. Делим свлачионицу са одличним играчима од којих на терену много учим, а који ми уз то дају огромну подршку и савете и мимо њега. Дружим се са свима и прихватили су ме као свог.“

Твоје жеље?

„Да оставим дубок траг у Партизану и испуним своје жеље и жеље навијача.“

Биљана Обрадовић

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ