Maksimalan učinak na terenu uz postignuti gol više od belgijskog Genta u dosadašnja dva kola grupe B Lige konferencija obezbedila su nam prvu poziciju na tabeli, a večeras od 21.00 čas pred našim navijačima imamo priliku da se osamimo na liderskoj poziciji.
Lako biti neće, to je valjda svima jasno, bez obzira što gosti u Humsku stižu kao 12. tim tamošnjeg šampionata i što u domaćim okvirima na poslednjih šest utakmica imaju svega dve pobede. To je tim čiji su kvaliteti daleko iznad trenutnih rezultata i sami belgijski mediji pišu o tome kako im je potrebna samo jedna ili dve utakmice da se probude i upuste u borbu za vrh. Za vodećim Epenom zaostaju osam bodova nakon 11 odigranih kola, a upravo su protiv lidera na tabeli zabeležili prvi od ta dva potrebna trijumf a za buđenje, zbog čega je vrlo važno da ih večeras na našem terenu zaustavimo.
Za tako nešto imamo motivacije, snage, htenja i pre svega kvaliteta.
Dokazali smo to mnogo puta ove sezone, kako u Evropi, tako i u domaćim okvirima. Ohrabrujuća vest za trenera Aleksandra Stanojevića je ta što su svi igrači osim Nemanje Jovića spremni za duel protiv glavnog konkurenta za osvajanje prve pozicije u grupi B i da su orni da zabeleže novu pobedu koja bi i obezbedila mirnijih mesec i po dana do odlaska na zimsku pauzu.
“Igraćemo protiv nezgodne, brze i fizički jake ekipe i a dva naredna susreta protiv Genta će odlučiti ko će osvojiti prvo mesto u grupi. Mi verujemo u sebe, vrlo dobro znamo šta nas večera očekuje i nadamo se uspehu. Imamo svoje adute, želimo da se nametnemo i ostvarimo rezultat koji želimo, a to je pobeda”, kaže trener Aleksandar Stanojević i nastavlja:
Gledano kroz istoriju, Partizan nikada nije uspeo da ostvari trijumf protiv Belgijanaca, gde se misli na pobedu u regularnih 90 minuta, budući da smo 2010. godine, baš pod vođstvom aktuelnog šefa stručnog štaba nakon boljeg izvođenja penala eliminisali Anderleht i plasirali se u Ligu šampiona. Prošle godine smo poraženi od Šarloa i ovo je idealna prilika da se i ta tradicija sruši, baš kao što se letos i srušila ona da nikada nismo eliminisali ekipu iz Rusije, pa smo preko Sočija došli do plej-ofa za ulazak u Ligu konferencija.
“Nadam se da možemo da srušimo tu tradiciju, jer ako želite da budete prvi u grupi onda morate da pobeđujete sve protivnike. Neće biti lako, niti to može da bude kad se borite za lidresku poziciju, ali mi verujemo u sebe”, kaže Stanojević.

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE