Znamo jasan cilj – sve utakmice moramo da pobedimo!

11 Apr 2024 AKTUELNO

FK Partizan se plasirao u polufinale Kupa Srbije pobedom nad ekipom Voždovca i rezultatom 5:4.  Regularni deo utakmice je završen 1:1, te se pobednik odlučivao u penal seriji. Golman crno – belih, Aleksandar Jovanović je neverovatno branio penale i u regularnom delu, ali je zablistao i u penal seriji – i sa dve odbrane odveo Partizan u polufinale!

Čestitke na pobedi! Penali su uvek lutrija, ali setimo de da si ih u prošlosti branio i protiv Sabaha i Grafičara. Danas odbranjen u regularnom delu, potom i dva u penal seriji!

„Hvala na čestitkama! Nije bilo lako, ali je najvažnije da smo prošli dalje, u polufinale! To je u ovom trenutku najbitnije. Trebalo je da privedemo utakmicu kraju na malo drugačiji i ozbiljniji način, ali smo primili gol i otišli u penal seriju.  Vreme utakmice nije odgovaralo igračima, bilo je jako teško za trčanje, ali to naravno nije opravdanje. Idemo dalje - najbitnije je da smo prošli u polufinale!“

Ekipa je pokazala karakter i pobedila na penale. Kako ti komentarišeš taj pozitivan inat koji se javlja kod naših igrača?

„Imamo taj inat, to nas prati od početka sezone. Kada je rezultat bio 1:1, došli su penali, stali smo zajedno svi i rekli: „To je to – nema nazad! Tako je - kako je, idemo na penale i daćemo sve od sebe da se fokusiramo na igrače, šuteve, odbranu i da prođemo dalje!“ Dobijena je samo jedna runda, ostale su još dve utakmice do trofeja koji je krajnji cilj Partizana.“

Pored šefa Duljaja i ti si rekao igračima da je prvi deo završen, da to arhiviramo i da kod penala krećemo od početka.

„Tako je! To me je naučilo ranije iskustvo – da se ne fokusiraš na ono što je iza tebe, već na ono na šta možeš da utičeš u datom trenutku. Danas je ispalo kako treba, baš kao i u nekoliko situacija u prošlosti.“

Pored tvojih odbrana, moramo pohvaliti i ostale momke, zaista su svi sjajno šutirali.

„Da, to se ponavlja iz penal serije u penal seriju i ako budemo igrali i dalje, nadam se da će biti tako!“

Ekipa Voždovca, na žalost, nema dobar rezultat, ali kada se pogleda statistika na utakmicama protiv TSC-a,  Crvene zvezde i nas, oni su zaista jedna odlična ekipa.

„Da, to su mladi momci, koji jako lepo igraju – od noge do noge, od golmana pa sve do napada. Sve čestitke i njima. Žao mi je što ih ne prati rezultat, zato što su zaista mladi i igraju bez pritiska, ali će im pritisak doći, jer sada kreće borba za opstanak. Nadam se, i verujem, da će se izdići i izvući iz toga. Nije lako kada su momci toliko mladi.“


 Partizanu je svaka utakmica kao derbi. Sledeća utakmica je u nedelju. od 19:15 časova, na stadionu Čukaričkog. Kakva su tvoja očekivanja?

„Mi već sutra počinjemo da spremamo tu utakmicu i onda do kraja imamo još osam utakmica u Super ligi Srbije.  Znamo jasan cilj – sve utakmice moramo da pobedimo! Spremamo se, ali to nije lako, zato što imamo konstantan pritisak, zbog bodova koje smo ispustili. Naš večiti rival dobija svaku utakmicu, te neće biti lako“.

Moramo pomenuti i mladog Sameda Baždara koji je zaslužan za prvi pogodak i vođstvo crno-belih.

„Sve pohvale za njega! To je momak koji je iz naše škole, koga zaista treba pohvaliti. Trudim se i privatno da ga posavetujem. Zajedno smo i u sobi, te imamo vremena za razgovore. Sve čestitke njemu, dao je dosta golova i na pravom je putu, samo nek nastavi tako!“, istakao je Jovanović.

Ostale vesti

Image

Uvek je ovaj dan posebno emotivan

2024-05-19 13:20:02
Image

Strahinja Pandurović – U Teleoptiku ima kvaliteta za prvi tim Partizana!

2024-05-19 12:48:16
Image

Radujem se povratku na teren!

2024-05-15 11:30:52
Image

Partizan će biti deo „Bratskog kupa“ u Moskvi, zajedno sa CSKA i Dinamom!

2024-05-13 16:04:41
Image

Igramo pod pritiskom, ali se borimo!

2024-05-13 07:06:42
Image

FK Partizan - FK Mladost - foto izveštaj Miroslav Todorović

2024-05-12 15:53:25
Kontaktirajte sa nama putem:

FK Partizan

Za druge se navija, Partizan se voli!

Kontakt

Humska 1, 11000 Beograd

football@partizan.rs

accreditation@partizan.rs

marketing@partizan.rs

011/3693-815

© 2023 Copyright: AppWorks