Dva direktna crvena kartona i isto toliko pobeda Partizanovih selekcija

21 Oct 2024 AKTUELNO Omladinske selekcije

Delimično uspešan vikend za Omladinsku školu fudbalskog kluba Partizan. Do trijumfa su došli mlađi kadeti i kadeti, dok pioniri i omladinci nisu uspeli da dođu do bodova. 

Ole, Voždovac, Zemun, Teleoptik, Žarkovo, Grafičar, Rad… Redom su gubile ove ekipe od pionira Partizana. Nekima od njih crno-beli su dali i dvocifren broj golova. Statistika kaže – čak 44 postignuta gola u prvih devet kola, a onda u poslednjoj rundi – rezultat 0:5 sa Crvenom zvezdom na domaćem terenu. Da nije bilo direktnog crvenog kartona u prvom poluvremenu, da nije dosuđena, možda, i prestroga kazna za trenutno najboljeg strelca u ekipi Miloša Bogunovića – Savu Raonića, možda, „večiti“ rival ne bi sa tri boda otišao sa SC „Partizan-Teleoptik“. Nema sumnje da je taj 37. minut i te kako uticao na nastavak susreta i krajnji rezultat. 

„Trebalo je da bude mnogo toga drugačije, ali kad se pogleda sve – crveni karton je odredio dalji tok meča. Iako je Crvena zvezda do tada, realno gledano, bila za nijansu bolja, da smo u nastavku igre ostali 11 na 11 – imali bismo realne šanse, popravili bismo neke stvari. U ovakvoj situaciji sa 10 igrača – nismo mogli više od ovoga“, navodi Miloš Bogunović, trener pionira FK Partizan.

Istog dana nisu uspeli da dođu do svog cilja ni omladinci Partizana, koji su uprkos ogromnoj borbi i želji odigrali sa ekipom TSC-a 2:3. Brzo je tim iz Bačke Topole dao dva gola, a da ekipa Milana Smiljanića ima karakter pokazao je i nastavak susreta. Bolje su igrali crno-beli nakon drugog primljenog pogotka. Za klub iz Humske gol je dao najpre Dimitrije Janković, a onda i Marko Tadić, ali i na ovom susretu je viđen direktan crveni karton za našeg igrača i još jedan gol je završio u mreži Partizana. Nisu uspeli igrači Partizana da dođu do bodova, iako su u svim segmentima igre bili bolji od rivala.

Te subote obradovala nas je ekipa mlađih kadeta. Navikli su nas izabranici Bojana Zavišića i Nikole Jovanića na pobede. Nakon trijumfa nad timom Grafičara (4:2), sada su crno-beli pobedili i Brodarac na gostovanju (2:3). Golove za crno-beli tim postigli su Batak i Begović, koji je dvaput pogodio mrežu protivnika.

„Poslednje dve utakmice smo igrali sa ekipama protiv kojih je uvek teško bilo igrati. Pobedili smo u obe utakmice. Bilo je teško, ali su deca pokazala kvalitet i karakter u tim mečevima. Nadamo se da će posle tih pobeda biti motivisaniji i da ćemo do kraja prvenstva ostvariti sve pobede“, kazao je trener mlađih kadeta – Bojan Zavišić. 

Od Grafičara su bili bolji i naši kadeti, koji su juče došli do tri boda na svom terenu. Rezultat je bio 2:0, a oba gola za tim Miroslava Vulićevića postigao je Dušan Radović, koji je bio precizan u 59. a onda i u 61. minutu.

„Važna tri boda. Prvo poluvreme nije bilo u onakvom ritmu kakav smo očekivali, ali je u drugom bila onakva reakcija – kakva je trebalo da bude. Zadovoljan sam i odnosom kakav su kao igrači Partizana imali. Njima je samopouzdanje bilo poljuljano posle nekoliko lošijih rezultata, ali ipak je ovo škola fudbala i oni uče i iz pobeda, ali pogotovo iz poraza. I u ovoj pobedi protiv Grafičara video sam neke stvari koje treba da popravimo“, zaključio je trener kadeta – Miroslav Vulićević. 

Kadeti Partizana će u narednom kolu odmeriti snage sa Teleoptikom u 13. kolu Kadetske lige Srbije. Direktan prenos tog meča moći ćete da pratite na YouTube kanalu FK Partizan Beograd.

Ostale vesti

Image

FK Novi Pazar - FK Partizan - foto izveštaj Miroslav Todorović

2024-10-21 15:15:53
Image

Rasim Ljajić pred medijima

2024-10-21 15:13:04
Image

Borba sa penala, a Partizan preokretom do četvrtfinala!

2024-10-21 10:49:04
Image

Dva direktna crvena kartona i isto toliko pobeda Partizanovih selekcija

2024-10-21 09:34:15
Image

Trening 20.10.2024 - foto izveštaj

2024-10-20 13:32:40
Image

Konferencija za medije pred utakmicu 12. kola Mozzart Bet SLS FK Novi Pazar - FK Partizan

2024-10-20 07:38:56
Kontaktirajte sa nama putem:

FK Partizan

Za druge se navija, Partizan se voli!

Kontakt

Humska 1, 11000 Beograd

football@partizan.rs

accreditation@partizan.rs

marketing@partizan.rs

011/3693-815

© 2023 Copyright: AppWorks